STRESS en BURN-OUT COACHING

Aanpak STRESS en BURN-OUT coaching

Intake
Na kennismaking volgt een intake en 0-meting van klachten. Soms is een burn-out diagnose gesteld, vaak ook niet. Dus wordt een gevalideerde vragenlijst ingezet om de ernst en aard van de fysieke en mentale klachten vast te stellen. 

Coaching
De 0-meting leidt tot een maatwerkofferte coaching bij stress of burn-out. In de offerte wordt aangegeven wat nodig is m.b.t.:

-Herstel. Begeleiding van fysieke en mentale klachten. Balans wordt hersteld en belastbaarheid opgebouwd, in overleg met een mogelijk betrokken behandelaar.
-Bewustwording. Onderzoek naar/bewustwording van de stressveroorzakers in werk en privé en van de persoonlijke gevoeligheid daarvoor.
-Actie/leren. Wegnemen of leren vermijden van stressbronnen en/of leren daar weerbaar mee om te gaan. 

Coachtraject van 3 maanden
Bij voldoende belastbaarheid wordt intensief -wekelijks contact- gecoached. Indien zinvol: overleg met de leidinggevende en/of HR over terugkeer naar werk.

Effectmeting
Bereikte resultaten worden gemeten met dezelfde vragenlijst, die bij de 0-meting wordt gebruikt. Op basis daarvan wordt het traject afgerond of besloten tot verdere coaching om terug te keren op het gewenste energie- en prestatieniveau.

Methodes

De in te zetten methodes zijn divers, o.a.; energetisch dagplan, wandelcoaching, mindfullnes, ontspanningsoefeningen, onderzoek naar stressoren in het werk, onderzoek naar eigen valkuilen en allergieën, weerbaarheidsoefeningen e.d.

Werkstress kost te veel!

Veel en langdurige (geen herstelkans!) stress leidt tot burn-out. Herstel daarvan kan tot 4 jaar duren. De oorzaak ligt vaak niet alleen in het werk. Gezondheid, privé kwesties en persoonlijkheid spelen ook een rol. 1 op de 7 werknemers vertoont burn-out verschijnselen (2016. Bron: CBS/TNO). Zorg en onderwijs zijn opvallende koplopers; preventieve aandacht gevraagd!

De werkomgeving

De burn-out zag de omgeving vaak “achteraf wel aankomen” maar de zorgen werden niet met betrokkene besproken. Er waren wel signalen, soms heldere maar ook subtiele. Vaak komen die van medewerkers die loyaal zijn, altijd ja zeggen, nooit ‘piepen’, hun eigen boontjes doppen, weinig ondersteuning vragen en altijd kwalitatief goed werk leveren.

VOORLICHTING stress en burn-out

Vraag naar onze voorlichtingsbijeenkomst van 2 uur of onze training van een dag. Meer inzicht in stress en burn-out, ook in de werkomgeving (HR, managers, teams/collega’s), helpt om dreigende burn-out eerder te kunnen signaleren en er tijdig iets aan doen. Meer informatie

Voorlichting, training of kennismaking?: 06 25283374 of Mail